Reiki nedir?
Reiki, şifa ve ruhsal çalışmalara dayanan, 20.yüzyılın başında Japonya’da tekrar ortaya çıkarılan ve enerji aktarımı ile şifa vermeye dayalı olduğuna inanılan bir tekniktir. Benim de bizzat deneyimlediğim, uygulayıcısı olduğum bu tekniğin herkese yararı olacağını düşündüğümden Reiki ile ilgili bir yazı dizisi hazırlamaya karar verdim :). İnternette bazı kaynaklardan kendi bilgi ve deneyimlerim çerçevesinde ayıkladığım bunun yanında okuduğum kitaplardan ve “usta”mın verdiği notlardan derlediğim bilgileri sizinle paylaşacağım. Reiki’nin ne olduğunu açıklamaya çalışacak, tarihi ve gelişimi hakkında kısa bilgiler vereceğim. Bunun yanında Reiki seviyelerinden, bu seviyelerde neler yapılabileceğinden, çakralardan ve işlevlerinden bahsedeceğim. Umarım stres dolu hayat tarzımızdan biraz olsun uzaklaşmak, kendimizi psikolojik ve fiziksel düzeylerde tedavi etmek adına yararlı olur 🙂
Pratik olarak Tanrısal Farkındalık (Rei) tarafından yönlendirilen hayat enerjisi (Ki) olarak tanımlanabilir. Bu Reiki için anlamlı bir yorum olmaktadır çünkü aynı zamanda Reiki’yi kullanan kişilerin tecrübelerini de yansıtmaktadır ki gerçekten Reiki onu oluşturan bilgi ile kendi kendini yönlendirmektedir. Enerjinin kendi özgür iradesi olduğunu söyleyebiliriz. Bu da Reiki’yi güvenli bir yöntem haline getirmektedir. Çünkü burada önemli olan niyettir. Siz kendi veya başkası yararına bir uygulama yapmaya niyet ettiğiniz taktirde uygulamadaki küçük hatalar olumsuz bir etkiye yol açmayacaktır. Reiki Tanrısal Bilinç tarafından kontrol edildiği için asla zarar vermez ve tükenmez.
Reiki, bir din olmamakla beraber beden-zihin ve ruh bütünlüğünden bahseder. Doğu felsefelerine göre en uygun iyi olma hali için başkaları ile uyum içinde yaşamak ve buna göre davranmak gerekir.
Ki enerjisi bütün canlılarda (bitki ve hayvanlar dahil) akmaktadır. Yaşam enerjisi fiziksel bedene çakra, nadi ve meridyenler vasıtasıyla akar. Ayrıca bizi saran ve “aura” denen kılıftan da akar. Bu kavramlara daha sonra tekrar değineceğiz 🙂 Yaşam enerjisi vücuttaki organ ve dokuları beslerken aynı zamanda onları hayati fonksiyonlarını yapmaları için destekler. Akış bozulursa farkında olduğumuz ya da olmadığımız negatif duygu ve düşünceler enerji alanımıza saldır ve yaşam enerjisinin akışı engellenir. Bu durum organ ve dokuların hasara uğramasına neden olur.
Kısaca Reiki’nin faydalarından bahsederek bu yazımızı sonlandıralım. Bir sonraki yazı Reiki’nin tarihi ve gelişimi üzerine olacak, umarım hoşunuza gider 🙂
Reikinin yararları
- Alıcının ihtiyaçlarına uyum sağlar.
- İletişimi kolaylaştırır.
- Kişisel farkındalığı arttırır.
- Ruhsal bağlantıları kuvvetlendirir.
- Doğal şifa yeteneğini içinde barındırır.
- Rahatlatır ve stresi azaltır.
- Vücuttaki enerji akışını düzenler.
- Ağrı ve rahatsızlıklardan kurtulmaya yardımcı olur.